Skjenkereglementet i Ålesund

Hver gang nytt bystyre trer i kraft, skal også alle skjenkebevilgninger behandles på nytt. I tillegg skal reglementet for salgs- og skjenkebevillinger legges frem som sak denne våren.

Rådmannen har blant annet foreslått at man skal fortsatt forby brennevin utendørs på serveringssteder i Ålesund. Etter tilbakemelding fra flere utesteder, har jeg fått inntrykk av at det skapes stor frustrasjon blant mange ansatte på serveringsstedene at gjestene ikke kan drikke brennevin utendørs. Vakter og annet personell må bruke unødig mye tid på å se til at gjestene ikke tar med seg brennevin til utearealer eller bakgårder. Når serveringsstedene har mange gjester, er det naturlig at vakter og annet personell må bruke tiden sin på å holde en oversikt over alt som foregår i lokalet. Serveringsstedene har tydelige skilt med regler for dette, men det er likevel en krevende jobb for dem å se til at reglene overholdes.

For serveringssteder som får besøk av mye turister, er det spesielt en stor frustrasjon. For mange turister er det uforståelig med en slik regel. Det er helt fjernt for dem at de ikke skal få bestille seg en “Irish Coffe” eller en “Gin Tonic”, som man kan få nyte i en bakgård.

Jeg mener det bør tillates å servere brennevin i bakgårder, og at vi bør la serveringsstedene få større frihet til å søke om en slik tillatelse.

Mitt innlegg fra Nytt i uka, les mer om saken på Sunnmørspostens nettside: http://www.smp.no/nyheter/article419792.ece

Reklamer

3 responses to “Skjenkereglementet i Ålesund

 1. Din stemme er og var en skam for byen. Ære være Oskarson som var den eneste i Høyre som viste fornuft! Jeg skammer meg over å være ålesunder – med så mange FrP- og Høyre-velgere som ønsker å gjøre Ålesund til et fyllehøl. Er utflytta sunnmøring, men «gleder» meg til å se byen etter at Høyre-jævlene har gjort byen til et alkis-paradis! Du burde trekke deg fra politikken umiddelbart. Jeg flytter ALDRI tilbake til den høyrevridde jævelbyen deres etter dette. Takk til Oskarson og Hovde som har fornuft. SKAM til deg og dine likesinna!!!!

  • Kjære Petter! Kanskje du skal spare deg for dine spydige kommentarer frem til en ser hvem som får sjenkebevilling eller ikke? Det er ikke slik at selv om en fjerner noen bestemmelser fra reglementet så får “alle” automatisk bevilling. Det skal fortsette å være slik det alltid har vært- at søknadene til hvert enkelt sjenkested behandles i bystyre.

   Til saksopplysning er Molvær folkevalgt og en kan ikke trekke seg fra slike verv uten videre. Det at du er uenig med henne i hennes politikk, er åpenbart ikke en gyldig grunn for henne til å trekke seg fra sitt verv. At du i det hele tatt skriver noe slikt er ganske hårreisende, hva med de flere 100 som har stemt på henne?

   Hvis du har så mange meninger om hvordan byen skal styres så kanskje du også kan begynne å engasjere deg i politikk. Man trenger flere folk som Molvær som engasjerer seg, for som du selv ser ut av ditt eget innlegg så er det ingen “hyggelig” jobb å være politiker. Tenk hvis alle skulle skrive sånne stygge kommentarer som deg- hvor mange mennesker hadde da orket å engasjere seg? Og hvem skulle da styrt landet og tatt de upopulære valgene ingen har lyst til å ta?

   Du skal være mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg. Om du er sånn en tilhenger av Kristelig folkeparti sin politikk så burde du kanskje lære deg den viktigste grunnsetningen i kristendommen.

   Til Monica, stå på videre. Du er en dyktig ung dame og det er bra du engasjerer deg for byen vår. Ikke la slike som Petter få ta knekken på deg, vi er mange som heier på deg og har tro på deg og politikken du fører!

   Hilsen velger

 2. Det er seriøst den TÅPELIGSTE kommentaren jeg har sett noensinne! Du burde gå hjem å SKAMME deg for at du i det hele tatt klarer å lire av deg så mye drit som du gjør Petter. Jeg blir flau av å være menneske, homo sapiens når jeg ser hva du skriver. Politiske saklige meninger er en ting, og det er noe mennesker kan være uenige om uten at det gjør noen til et dårlige menneske enn noen andre. Men du derimot burde gå inn i deg selv å tenke på hva du gjør mot andre og hva slags menneske du ønsker å være.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s